Com utilitzar Facebook i Twitter per a la recerca de feina

Avui hem fet un mini curs de dues hores per anar descobrint les línies de recerca de feina que amaguen les xarxes socials més famoses actualment: El Facebook i el Twitter. Sincerament, mai m’havia plantejat buscar feina a partir de Facebook, en canvi, al crear-me la compte de Twitter vaig pensar que podria ser útil per estar connectat amb gent, aprendre coses noves i conèixer persones del mateix àmbit o amb interessos semblants.

La noia que ens ha presentat el treball ha estat Eva Castilla, amb twitter @Eva_Castilla

El treball ha estat molt dinàmic, amb un ordinador per cada un/a de nosaltres i molta llibertat a l’hora d’ expressar els nostres dubtes, incerteses i ganes de conèixer millor les xarxes que ens envolten.

Primer de tot, comentar que el power que ha fet servir avui per dinamitzar la classe i com a suport ha estat aquest:  http://www.slideshare.net/eva_castilla/facebook-i-twitter-per-la-recerca-de-feina

La pregunta que ha deixat a la sala en silenci (potser per desconeixement, potser per por a equivocar-nos) ha estat la pregunta: Què vol dir 2.0? Personalment havia vist moltes vegades aquest mot, n’he sentit a parlar i n’he comentat a vegades alguns aspectes, relacionats amb les noves tecnologies, internet, pàgines web, portals com facebook i twitter… però el desconeixement del QUÈ realment significava, ha recorregut el meu cos amb un interès per buscar-ho a la primera pàgina del google. L’Eva ens ha dit que és tot allò que tenia a veure amb internet, xarxes socials, portals online, webs dinàmiques , blogs, fb, twitter… Enfocat a tot el que té a veure amb la comunicació bidireccional. (uf… no estava tant equivocada però avui m’ha quedat més clar, si el que dius no pot tenir resposta és 1.0).

Hem parlat també sobre els avantatges i desavantatges de realitzar un currículum de forma tradicional (en paper) i de forma virtual. Ens hem quedat amb els avantatges de realitzar-ho de forma virtual, perquè hi podem afegir tot allò que fem a la red i que no hi cap en un paper imprès com: fotografies, blogs que portem (com aquest), altres xarxes socials que dinamitzem nosaltres (tals com Tmbrl, Twitter, LinkedIn…).

També, però, hem comentat els riscs que pot tenir penjar QUALSEVOL cosa a internet, doncs, no ens podem amagar, les persones que ens vulguin oferir feina poden mirar a internet i contrastar la informació que els hi hem comentat… Perquè tot roman a internet de forma indefinida, ja siguin fotografies, perfils, comentaris… I NO ÉS POSSIBLE CONTROLAR TOTA LA INFORMACIÓ QUE HEM PENJAT FINS ARA. Un consell personal?

Ens ha ofert uns exemples de portals, esmentant que si estem a més llocs, més fàcil ens trobaran. Espais com:

–          About.me que és un espai on explicar el que un sap fer, de forma més biogràfica.

–          EasyCV: una forma de crear un currículum online, sobretot per a persones que no han treballat MAI o GAIREBÉ mai, els hi pot servir realitzar un altre tipus de CV com és el Currículum funcional, donant més importància al que TU JA SAPS FER. La tasca més important serà entrar dins teu i utilitzar la intel·ligència intrapersonal de Gardner i utilitzar-la de forma interpersonal, per expressar-la de forma clara i concisa, usant la llengua. O es pot utilitzar de forma TIC, també, com comenta (@totemguard)

–          Re.Vu: és un altre portal on crear un Currículum Online

–          SlideRocket, és més útil per tablets i se’n destaquen les imatges.

La formadora, ens ha ensenyat un secret per trobar la forma de BUSCAR feina mitjaçant google i facebook. Per acotar la recerca podem posar, per exemple:

–          Busco mestra site:www.facebook.com

i així podrem trobar més pàgines i diferent classificades que si ho busquem directament a Facebook. Podem fer el mateix amb Twitter.

Altres webs interessants com: Jobandtalent.com i Eines dins de FB com Silp (Deixa que la teva feina et trobi. Dius quin tipus de feina estàs buscant. I t’arriben notificacions si estàs buscant feina)

Una aplicació nova que ha surtit es: Social Jobs Partnership que permet buscar paraules clau, la categoria, subcategoria… d’una feina. De moment, només està actiu a EEUU. També busca dins de diferents portals. A la web:  http://www.jobandtalent.com/signup_funnel/show?non_facebook=true

Quant a Twitter:

A diferència de Fb, el twiiter la gent et pot seguir sense demanar-te permís i no tens la necessitat de seguir-los. A més a més, el que publiques TU i la gent que segueixes al Twitter et surt al mur, en canvi, no veuràs el que publica gent que no coneixes (dins el mur, esclar).

Es caracteritza, el Twitter per tenir menys de 140 caracters, per la seva immediatesa i temps real. El que més s’ha destacat en aquest curs és decorar la NOSTRA biografia, de forma entenedora i informal.

Quan a les ofertes de treball, hem cercat paraules clau com: busco feina, mestra d’infantil, ofertes de treball, escoles bressol…

Una idea que podem fer per classificar la gent és la creació de llistes, per gustos, temàtiques, àrees…

L’última web que he descobert avui ha estat el : TwiCVer, crear el teu currículum amb  10 twiits. De forma breu, concís i clar.

Cercar treball, és tot un treball en si mateix

Per saber-ne més: @Yoriento a la seva pàgina web 

Anuncis

Quant a crishidal30

Visc en constant aprenentatge
Aquesta entrada s'ha publicat en Curs, Pàgina web i etiquetada amb , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

4 respostes a Com utilitzar Facebook i Twitter per a la recerca de feina

 1. Anna ha dit:

  Merci per les opinions! Em quedo amb el fet de buscar directament des de Google, el facebook m’ha servit de poc, si no parlem dels grups de feina.. que són la canya!

 2. Roc ha dit:

  Com diu l’Anna molt interessant tot i que discrepo en part una mica amb lo de buscar feina. També està Linkedin (poder és una mica més tècnic però també serveix).
  M’agradaria comentar que Job & Talent és una startup barcelonina amb força futur tot i que la seva viabilitat com a idea funcional dependrà de la percepció que tingui la gent sobre Facebook.
  He trobat a faltar una mica d’explicació sobre els videocurriculums o una referència al últim boom http://www.youtube.com/watch?v=PALNcW_eQXw juntament amb el desenllaç http://www.youtube.com/watch?v=Gq10VpAV1GU

 3. crishidal30 ha dit:

  Hola Anna, gràcies pel teu comentari 🙂
  Roc, molt interessant el que expliques. De fet, he començat aquest curs “per aprendre a cercar feina” amb una durada de 3 dies. Primer: Fb i Twitter, el segon dia LinkedIn i el tercer els videocurrículums. Espero anar-ne aprenent més i poder posar al blog tot el que fem a classe.
  Les xarxes socials són el futur, crec que és important aprendre bé com funcionen i quines opcions hi ha.
  En aquest curs, Anna, jo he trobat a faltar com fer servir Google+ per cercar feina, crec que pot ser també una bona eina, que hauré d’anar investigant.
  Fins aviat

  • Roc ha dit:

   Certament hi falta Google+ però no la consideraria massa important. És més, m’atreviria a dir que G+ és una eina de Google per a poder extreure més informació dels internautes. La gent que hi ha ja si que és molt tècnica, l’usen més aviat poc i són (crec) sobretot americans .

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s