LinkedIn

  • Què és LinkedIn?

És la xarxa professional més gran del món i es tracte de tenir contactes.

Connectar amb els teus contactes de confiança pot ajudar-te a intercanviar coneixements, idees i oportunitats. Fas Networking a nivell professional.

Actualment hi ha 225 milions d’usuaris a nivell mundial (cada dia va creixent). Cada vegada l’utilitza més gent, sobretot els reclutadors de recursos humans (aquestes són les persones que ens interessem si busquem feina).

  • Què m’ofereix LinkedIn com a professional?

Disposar d’un perfil professional a la xarxa (és com un currículum en xarxa, puc dir on he treballat i he fet pràctiques a més a més d’interessos, idiomes, estudis…).

Crear i mantenir una xarxa àmplia de professionals de confiança

Recuperar contactes

Conèixer més dades sobre altres empreses

Crear i aprofitar coneixement

Descobrir i trobar ofertes de feina

  • Què m’ofereix com a cercador de feina?

Ser visible per als reclutadors.

Assabentar-me de possibles vacants.

Arribar a persones/empreses amb connexió de 2n nivell (demanar a un conegut que et presenti a una empresa). Tot i que, hi ha un truc: pots demanar amistat a persones amb les quals no tens cap connexió, demanant-les com si fossin amics. Si t’accepten, ja estareu connectats. Aquest “truc” pot servir per si vols connectar amb persones que admires, que voldries seguir la seva trajectòria o t’interessa conèixer (encara que sigui virtualment).

Conèixer més dades/detalls sobre empreses que em poden interessar.

Cercar empreses que ofereixen vacants.

A través dels grups de debat, cercar vacants de feina. Em permet posicionar-me com a expert sobre una temàtica, obrir debats, contestar… Surto com a membre influent i que escric amb assiduïtat. Et pots consolidar com a expert comentant a grups. (això escrit sembla molt senzill però no ho és. Cal una gran implicació de la persona per aquell grup, cercar informació, contrasta-la, escriure-la correctament…).

www.linkedin.com

El currículum virtual o perfil, es pot anar editant i es recomana fer-ho amb assiduïtat (posicionament SEO, el qual m’agradaria parlar-ne al blog quan en sàpiga més).

Si has assistit a congressos o has anat a una xerrada ho pots posar al LinkedIn, en el teu perfil. A l’inici podem veure tot el que fan els nostres contactes. I si algun company posa: es busca …. llavors, també ho podríem veure i sol·licitar si ens interessa. I també podem veure empreses i persones.

Per si una persona ens busca, és interessant que els nostres contactes ens recomanin (per a fer-ho, s’ha de demanar als nostres contactes i persones amb les quals hem treballat que si volen, poden escriure algun comentari recomanant-nos per futurs llocs de treball, agraint o valorant la tasca feta de forma conjunta).

És interessant omplir l’abstracte i fer-ho amb un redactat. Allà, podem resumir els nostres interessos, aptituds… Resumir la trajectòria professional.

Tot el nostre currículum pot estar també en anglès.

També, hem personalitzat la nostra URL, en el meu cas és: es.linkedin.com/in/cristinahidalgo/  es recomana fer-ho perquè així és més fàcil que ens trobin.

Podem buscar empreses que siguin del nostre d’interès per seguir-les i estar al dia. Tot el que pengin aquestes empreses ens sortirà a l’inici.

Si seguim a un grup, és interessant veure quanta gent hi ha dins i, si ens interessa, podem participar-hi activament perquè sàpiguen que coneixem molt d’aquell tema i que ens interessa.

REPETEIXO: BUSCAR FEINA, ÉS TOTA UNA FEINA!

El nostre perfil ÉS EL NOSTRE APARADOR. Com més complert, més recomanacions, millor. Mirar contactes de contactes, participar en grups… és una feina del dia a dia.

Recordar que totes aquestes idees sorgeixen del segon dia de curs amb Eva Castilla, amb twitter @Eva_Castilla (no dubteu de seguir-la, és una gran professional).

Anuncis

Quant a crishidal30

Visc en constant aprenentatge
Aquesta entrada s'ha publicat en Curs i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s